Есенна Визуална лаборатория 27-28.09 гр.София

 • „Виртуалните срещи и поредните Рower point презентациите ме „убиват”
 • „Искам да „разчупя” моите обучения…”
 • „Ще ми се екипните срещи да са ангажиращи и продуктивни…”
 • „Не зная дали клиентът ме слуша внимателно

Звучи ли ви познато? Ако да, то със сигурност Визуалната лаборатория е точно за Вас! Подарете си това творческо потапяне в света на визуалното мислене и език на 27 и 28 септември в София!

По време на Лабораторията ще си припомним едно задрямало от детството ни умение – да рисуваме. И не само – ще се научим как да онагледяваме идеите си, така че да станат ярки, живи и вдъхновяващи!

 • Вашите срещи с екипа, с клиентите, обученията и презентациите, които водите, coaching практиката ви, по време на scrum сесии или в agile средата? Направете ги въвличащи с рисунки и визуализации!
 • Хората харесват визуализациите. Това ги ангажира, дава им възможност да интерпретират съобщението по-добре да “смелят” информацията по-бързо и да я запомнят за дълго време
 • Оформете вашите идеи с лесни символи и икони и ги използвайте в ежедневната си комуникация!
 • Ще се удивите от резултата – ние вярваме, че всеки може да рисува! И това не е свързано с талант, опит и позиция в организацията.
 • Нека си признаем – в ерата на информационна пренаситеност имаме нужда от начин да се отличим и да въздействаме. А близо 75% от възприятието ни е визуално!
 • Време е да съобразим ежедневните си дейности с естествените механизми на мисленето и паметта! И да разгърнем интелектуалния си потенциал, чиито основни инструменти са въ-ОБРАЖението и асоциациите, цветовете и образите!
 • Време е да усвоим базови умения за визуализиране на нашите идеи. Целта ни не е да станем художници, а да направим идеите си видими!

Лабораторията ще ви даде:

 • Техники за бързо изобразяване на Вашите продукти, визия, цели и планове
 • Хитринки и инструменти за използване на образи, цветове, метафори
 • Техники за графично фасилитиране
 • Умения да използвате няколко впечатляващи шрифта
 • Собствен стил на визуализиране и своя визуална библиотека с метафори.
 • Личен стартов сет за визуално фасилитиране, множество темплейти и материали
 • Интегриране на всички усвоени умения в следващия ви проект
 • И не на последно място – вдъхновение и творчески импулс!

КАК ЩЕ НАПРАВИМ ТОВА? Ето част от нашите визуални експерименти: 

💡 7-те основни форми на визуалната азбука

✍🏻 6 ключови движения при рисуването

🗝 5-те елемента на визуалния език

🏀 Just do it! Заглуши вътрешния критик!

🪧 Контейнери, изказ, свързващи елементи

😝 🏃Как да рисуваме хора, лица, емоции☕️⚙️

📷 На Сафари за символи или как да визуализираме сложни и абстрактни термини

📝 Букви, шрифтове или как да пишем впечатляващо

🔭 Приложения – mind maps, sketch notes, графично фасилитиране

🧲 Интегриране: Как да създам визуален темплейт за следващия ми проект – среща, обучение, презентация

А всички “лаборанти” ще получат 15-минутна индивидуална сесия с водещия седмица след уъркшопа за обратна връзка, ценни съвети и напътствия! 

КОГА И КЪДЕ: 

🗓 27-28.09.2022 (вторник и сряда)

ден и половина

📍„Dr Jekyll & Mr Hyde“ (административeн офис на Tavex, София, ул. “Никола Тесла” 5 (носител на BigSee Interior Design Award 2021)

💰Регистрирайте и платете до 12.09 и ползвайте специалната цена от 390лв (без ДДС)!

💰💰Редовна цена – 440 лв. (Без ДДС)

🔗 регистрирайте се на следния линк


КОЙ ЩЕ ВОДИ ЛАБОРАТОРИЯТА:

Казвам се Роси Христева и съм графичен фасилитатор, треньор и коуч. Графичното фасилитиране е естествено надграждане на 20-годишния ми опит в развитието на потенциала на хората, който преди около 14 години се срещна с визуализирането и графичния език. По визуализирането се запалих на тренинг конференция в Лондон – бях запленена, че всички участници използваха мисловни карти и визуализации. Вкусила силата на визуализирането, което отприщва креативните ни сокове и повишава неимоверно ангажираността, превърнах в моя мисия това да помогна на хората да си припомнят това задрямало в деството ни умение. Създадох моята Визуална лаборатория, за да убедя хората в ползите и бизнес ефекта от това да онагледяваме идеите си в срещи, презентации, обучения, коучинг и т.н. Вече близо 10 г. в моята Визуална лаборатория сме творили с повече от 400 участника, които с образите внасят повече яснота и вдъхновение в ежедневните си дейности. Навлизайки в дебрите на визуалния език, аз намирах все повече приложения и бях все по-запленена от възможността да използваме всички негови ползи в начина, по който общуваме в организациите – срещи, презентации, стратегически и визионерски сесии, екипни уъркшопи, с клиенти, в обучения, коучинг сесии, планиране, записки и т.н. Графичното фасилитиране беше следваща ми мисия. И така по естествен път заедно с колежката ми Ина Ленчева сложихме началото на графичното фасилитиране и запис в България по време на големи конференции, форуми, събития, уъркшопи.

Като член на International Forum of Visual Practioners имам честта да си партнирам с колеги визуални практици от цял свят. Обучавала съм се при лидерите във графичното фасилитиране – Brandy Agerback, Heather Martinez (която е и мой ментор), Brian Tarallo, The Grove, Bicablo, Burobrand, Sandra Dirks, Eva Lotta-Lamm…

КАКВО СПОДЕЛЯТ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРЕДИШИТЕ ВИЗУАЛНИ ЛАБОРАТОРИИ :

 • “Роси ни връща изгубената връзка с образа, символа, картинката. Онова, което е важна част от детството ни и което после повечето от нас губим по пътя. И връщайки ни визуалните символи като изразно средство, тя ни връща и целия свят обновен и различен. Независимо дали активно практикувате наученото вече гледате около вас с други очи и виждате повече.” Светла Несторова, CEO Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп
 • “Визуалната лаборатория бе истинско вдъхновение за мен! Роси успя по изключително прецизен и творчески начин да потопи групата в графичните идеи и визуално мислене. След обучението практикувах новите си умения в представяне на идеи, вътрешни екипни срещи и обучения. Изключително силно е влиянието на графичното фасилитиране в работата с групa, а ефектът е въздействащ, ангажиращ вниманието и освобождаващ креативния потенциал във всеки. Няма по-подходящ обучител от Роси, защото тя е магията на графичното фасилитиране и запис.” – Борислава Соколова, треньор и фасилитатор
 • “Участвах във виртуалната Визуална лаборатория през април 2021г. Първоначално бях леко скептична, че подобен вид умения могат да се преподават онлайн. Но, Роси беше изключително добре подготвена, методите, които използваше бяха иновативни и работните сесии преминаваха неусетно и много приятно. Графичните техники, които усвоих по време на курса, използвам в работата ми като организатор, фасилитатор и треньор на различни младежки събития. Работя с младежи от България и от цяла Европа и визуалното фасилитиране прави работата ми с групи доста по-интерактивен и чудесно онагледява различни етапи от процеса на неформалното учене.” – Лена Карналова CEO за Big Brothers Big Siters of Bulgaria Association, Board Member Center for European Volunteering
 • “Визуалната лаборатория с Роси е онова място, където откриваш, че можеш чудеса! По време на този курс се учиш да си представиш заданието, разпределяш пространство, започваш с големите елементи, отпускаш ръката и изобразяваш мислите си. Помагат универсални и общоразбираеми символи, но са добре посрещнати и артистични авторски изображения. Към днешна дата снимам телевизионно кулинарно предаване и преподавам сладкарство, където рисуваните ми рецепти са не просто запазена марка, а и все по-достъпен начин за поднасяне на текст. Всеки ден научавам още и подобрявам уменията си за бързина и креативност. С две ръце препоръчвам този курс на всеки, който е готов да осъзнае, че може много! – Мила Милър, Хранителен терапевт и сладкар