Пролетна Визуална лаборатория с Роси Христева, май 2023, София

 • „Виртуалните срещи и поредните Рower point презентациите ме „убиват”
 • „Искам да „разчупя” моите обучения…”
 • „Ще ми се екипните срещи да са ангажиращи и продуктивни…”
 • „Не зная дали клиентът ме слуша внимателно

Звучи ли ви познато? Ако да, то със сигурност Визуалната лаборатория е точно за Вас! Подарете си това творческо потапяне в света на визуалното мислене и език през м. Май в София! (Точните дати предстои да бъдат уточнени скоро!)

По време на Лабораторията ще си припомним едно задрямало от детството ни умение – да рисуваме. И не само – ще се научим как да онагледяваме идеите си, така че да станат ярки, живи и вдъхновяващи!

 • Вашите срещи с екипа, с клиентите, обученията и презентациите, които водите, коучинг практиката ви, по време на scrum сесии или в agile средата? Направете ги въвличащи с рисунки и визуализации!
 • Хората харесват визуализациите. Това ги ангажира, дава им възможност да интерпретират съобщението по-добре да “смелят” информацията по-бързо и да я запомнят за дълго време
 • Оформете вашите идеи с лесни символи и икони и ги използвайте в ежедневната си комуникация!
 • Ще се удивите от резултата – ние вярваме, че всеки може да рисува! И това не е свързано с талант, опит и позиция в организацията.
 • Нека си признаем – в ерата на информационна пренаситеност имаме нужда от начин да се отличим и да въздействаме. А близо 75% от възприятието ни е визуално!
 • Време е да съобразим ежедневните си дейности с естествените механизми на мисленето и паметта! И да разгърнем интелектуалния си потенциал, чиито основни инструменти са въ-ОБРАЖението и асоциациите, цветовете и образите!
 • Време е да усвоим базови умения за визуализиране на нашите идеи. Целта ни не е да станем художници, а да направим идеите си видими!

ВИЗУАЛНАТА ЛАБОРАТОРИЯ ЩЕ ВИ ДАДЕ:

✅ Техники за бързо изобразяване на Вашите продукти, визия, цели и планове

✅ Хитринки и инструменти за използване на образи, цветове, метафори

✅ Техники за графично фасилитиране

✅ Умения да използвате няколко впечатляващи шрифта

👑 Собствен стил на визуализиране и визуална библиотека с метафори

✅ Личен стартов сет за визуално фасилитиране, множество темплейти и материали

✅ Интегриране на всички усвоени техники в следващия ви проект

✅ И не на последно място – вдъхновение и творчески импулс!

КАК ЩЕ НАПРАВИМ ТОВА? Ето част от нашите визуални експерименти: 

💡  7-те основни форми на визуалната азбука

✍🏻  6 ключови движения при рисуването

🗝  5-те елемента на визуалния език

🏀  Just do it! Заглуши вътрешния критик!

🪧  Контейнери, изказ, свързващи елементи

😝 🏃Как да рисуваме хора, лица, емоции

📷 На Сафари за символи или как да визуализираме сложни и абстрактни термини

📝 Букви, шрифтове или как да пишем впечатляващо

🔭 Приложения – mind maps, sketch notes, графично фасилитиране

🧲 Интегриране – как да създам визуален теплейт за следващия ми проект

КОГА И КЪДЕ:

🗓 месец Май, 2023

⏰ ден и половина

📍 предстои да бъде уточнено

💰 Регистрирайте и платете до 30.04.2023 и ползвайте специалната цена от 390 лв (без ДДС)!

💰💰Редовна цена – 440 лв. (Без ДДС)

🔗 регистрирайте се на следния линк

КОЙ ЩЕ ВОДИ ЛАБОРАТОРИЯТА:

Казвам се Роси Христева и съм графичен фасилитатор, треньор и коуч с повече от 20 г. опит в развитието на потенциала на хората. По визуализирането се запалих на тренинг конференция в Лондон. Вкусила силата на визуализирането, което отприщва креативните ни сокове и повишава ангажираността, превърнах в моя мисия това да помогна на хората да си припомнят задрямалото в деството умение. Създадох Визуалната лаборатория преди 10 г. и в нея сме творили с над 400 участника, които с образите внясат повече яснота и вдъхновение в ежедневните си дейности. С годините намирах все повече приложения и ползи от визуалния език в начина, по който общуваме в организациите – срещи, презентации, стратегически сесии, екипни уъркшопи, с клиенти, обучения, коучинг, планиране, записки и т.н. Така по естествен път заедно с Ина Ленчева сложихме началото на графичното фасилитиране и запис в България по време на големи конференции, форуми, събития, уъркшопи.
Като член на International Forum of Visual Practioners си партнирам с колеги визуални практици от цял свят. Обучавала съм се при лидерите във графичното фасилитиране – Brandy Agerback, Heather Martinez (която е и мой ментор), Brian Tarallo, The Grove, Bicablo, Burobrand, Sandra Dirks, Eva Lotta-Lamm…

КАКВО СПОДЕЛЯТ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРЕДИШИТЕ ВИЗУАЛНИ ЛАБОРАТОРИИ:

🎈“Роси ни връща изгубената връзка с образа, символа, картинката. Онова, което е важна част от детството ни и което после повечето от нас губим по пътя. И връщайки ни визуалните символи като изразно средство, тя ни връща и целия свят обновен и различен. Независимо дали активно практикувате наученото вече гледате около вас с други очи и виждате повече.” – Светла Несторова, CEO Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп.

🎈“Визуалната лаборатория бе истинско вдъхновение за мен! Роси успя по изключително прецизен и творчески начин да потопи групата в графичните идеи и визуално мислене. След обучението практикувах новите си умения в представяне на идеи, вътрешни екипни срещи и обучения. Изключително силно е влиянието на графичното фасилитиране в работата с групa, а ефектът е въздействащ, ангажиращ вниманието и освобождаващ креативния потенциал във всеки. Няма по-подходящ обучител от Роси, защото тя е магията на графичното фасилитиране и запис.” – Борислава Соколова, треньор и фасилитатор

🎈Роси е изключително добре подготвена, използва иновативни методите и сесиите преминават неусетно. Графичните техники, които усвоих, използвам в работата ми като организатор, фасилитатор и треньор на различни младежки събития. Работя с младежи от България и от цяла Европа и визуалното фасилитиране прави работата ми с групи доста по-интерактивна и чудесно онагледява различни етапи от процеса на неформалното учене.” – Лена Карналова CEO за Big Brothers Big Sisters of Bulgaria Association, Board Member Center for European Volunteering

🎈Визуалната лаборатория с Роси е място, където откриваш, че можеш чудеса! Там се учиш да отпуснеш ръката и да изобразяваш мислите си с универсални символи и с авторски изображения. Снимам телевизионно кулинарно предаване и преподавам сладкарство и рисуваните ми рецепти са не просто запазена марка, а и все по-достъпен начин за поднасяне на текст. С две ръце препоръчвам този курс на всеки, който е готов да осъзнае, че може много!” – Мила Милър, Хранителен терапевт и сладкар